کشورها براساس ملاحظات اقتصادی، اجتماعی یا فرهنگی نسبت به واردات کالا اقدام میکنند. گاهی تهیه برخی از کالاها به دلایل مختلف امکانپذیر نیست، از این رو دولتها با واردات کالاهای مربوطه این مشکل را برطرف میکنند. درواقع واردات کالا یک تجارت بینالمللی است. تجارت بینالملل بهمعنای خرید کالا از یک قلمرو گمرکی و وارد کردن آن به یک قلمرو گمرکی دیگر تحت پوشش قوانین و تعرفههای گمرکی است. برای واردات موفق، باید به برخی نکات ازجمله اطلاعات فنی، مشخصات و مدلهای مختلف کالا و برندهای برتر بازار درمورد کالای مربوطه توجه کرد و از اطلاعات تجاری مختلف مانند مجاز بودن ورود کالا، مجوزهای مربوطه و تعرفههای گمرکی آگاهی داشت. یکی از واردات مهم هر کشور که نقش تعیینکنندهای در صنعت آن دارد، واردات ماشین آلات است. در این مقاله به واردات ماشینآلات و کدهای تعرفه و همچنین تمامی آنچه که نیاز است در این زمینه بدانید، میپردازیم.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد واردات لوازم التحریر بدانید
واردات ماشین آلات صنعتی از مهمترین واردات هر کشور و از جمله ایران است که مانند هر کالای وارداتی مشمول قوانین تجارت بینالملل و ضوابط گمرکی میشود. برای واردات ماشینآلات میبایست مراحل زیر را طی نمود.
کد تعرفه یا HS Code، یک استاندارد رایج در سراسر جهان برای توصیف نوع کالا است که توسط WCO (سازمان جهانی گمرک) پایهگذاری شده است. هر کالایی که از مرزهای بینالمللی عبور میکند، توسط این کد به گمرکها اعلام میشود. بیش از 200 کشور از این سیستم بهعنوان مبنای تعرفه گمرکی و برای جمعآوری آمار تجارت بینالمللی استفاده میکنند. این سیستم 5000 گروه کالایی را پوشش میدهد، که هر کدام با یک کد 6 رقمی مشخص میشوند. 98% کالاهای موجود در تجارت بینالملل از طریق HS طبقهبندی میشوند.
پیدا کردن کد تعرفه هر دستگاه اقدام مهمی است که باید در آن دقت خرجشود، زیرا هرگونه بیملاحضگی در این امر ضررهای مالی بههمراه خواهد داشت و حتی ممکن است کالای مربوطه توسط گمرک قاچاق اطلاقشده و واردکننده را با مشکل و مجازات قانونی مواجه کند.
برای درک و آشنایی بیشتر شما با کدهای تعرفه در ادامه به برخی از کدهای تعرفه ماشین آلات راه و ساختمان که برگرفته از سایت irclearance.com است، اشاره میکنیم:
برای خوانش صحیح این کدها، باید آنها را بهصورت دوتایی و از سمت چپ به راست بازگو کنید.
بیشتر بخوانید: حمل کالا از چین: بررسی روشها، مراحل و تعرفههای واردات و حمل کالا از چین
کارت بازرگانی درواقع مجوزی است که به دارنده آن اجازه میدهد نسبت به تجارت خارجی (از جمله صادرات یا واردات کالا) اقدام کند. این موارد استفاده شامل ثبت سفارش و ترخیص، واردات از مناطق آزاد، ترخیص کالا از گمرک و صادرات کالاهای مجاز است. برای واردات ماشین آلات نیاز به این کارت خواهید داشت.
طبق ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات؛ مبادرت به امر صادرات و واردات بهصورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر و به تایید وزارت بازرگانی میرسد. ملاک تجاریبودن کالا و نیز نحوه صدور، تمدید و ابطال کارت بازرگانی مطابق آییننامه اجرایی خواهد بود که به تصویب هیات وزیران میرسد. همچنین درصورت بروز هرگونه اختلاف بین متقاضی کارت و اتاق، وزارت بازرگانی به این موضوع رسیدگی خواهدکرد.
طبق قوانین صادرات و واردات ایران افراد زیر از داشتن کارت بازرگانی معاف هستند، یعنی برای امر صادرات و واردات نیاز به این کارت ندارند:
برای دریافت کارت بازرگانی، لازم است تا شرایط زیر را داشته باشید:
طبق تبصره 1، بند دوم ماده 11 آییننامه اجرایی صادرات و واردات و به منظور ارتقا سطح دانش متقاضیان کارتهای بازرگانی جدید، شرکت در دورههای آموزشی برای کسانی که برای اولین بار نسبت به اخذ این کارت اقدام کردهاند، الزامی است. معیارهای آموزشی این تبصره به شرح زیر است:
یکی از راهکارهای جایگزینی دستگاهها و ماشین آلات فرسوده خط تولید به روشی مقرون به صرفهتر، واردات ماشین آلات مستعمل یا دست دوم میباشد. اما این امر نیازمند کسب مجوز هیئت وزیران و کمیسیون ماده یک است. از طرفی واردات این ماشین آلات مشروط به دو شرط زیر است:
طبق مصوبهای که توسط هیئت وزیران صادر شده است؛ واردات ماشین آلات راهسازی و معدنی دست دوم، توسط برندهای معروف جهانی تا پایان سال جاری با ارز ثانویه اعلامی بانک مرکزی بهصورتی که حداکثر 5 سال از ساخت آنها نگذشته باشد، بدون شرط داشتن نمایندگی مجاز و با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه مجاز است. دستگاههایی که برای آنها مجوز صادر شدهاست، به همراه کدهای تعرفه مربوطه به شرح زیراند:
بیشتر بخوانید: حمل و نقل هوایی کالا: صفر تا صد ارسال بار با یک روش سریع و مطمئن
در این مقاله سعی داشتیم تا به معرفی و بررسی شرایط واردات ماشین آلات بپردازیم. امیدواریم که اطلاعات ارائه شده بتوانند شما را در این مسیر یاری کنند. در صورت نیاز به دریافت مشاوره و همچنین انجام امور مربوط به واردات، صادرات و ترخیص کالا، بازرگانی بالازاده با سالها تجربه و سابقه موفق آماده ارائه خدمات خود به شما کاربران عزیز است. برای این کار، تنها کافی است تا از طریق پلهای ارتباطی وبسایت با ما در تماس باشید.