همانطور که میدانید، امروزه یکی از ضروریات تجارتهای بزرگ و کوچک توانایی ارسال کالاها و مساله حمل و نقل است. برای این منظور از راههای گوناگون حمل و نقل استفاده میشود. یکی از امنترین و سریعترین راههای حمل و نقل برای کسب و کارهای گسترده، حمل و نقل هوایی کالا است.
امروزه حمل و نقل هوایی کالا نقش بسزایی در ارتباط تجاری و اقتصادی بین کشورها دارد. توسعه این خدمات سبب بهبود خدمات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شده و از طرفی باعث توسعه گردشگری و افزایش سطح اشتغال نیز خواهد شد. در این مطلب به معرفی و شناخت حمل و نقل هوایی کالا، شرایط و خدمات لازم برای انجام این حمل و نقل و بررسی ویژگیهای آن خواهیم پرداخت.
حمل و نقل هوایی کالا که آن را معمولا در بازارهای بینالمللی با نام کارگو (ارسال محمولههای تجاری) میشناسند؛ با هواپیماهای خاص و غولپیکری انجام میگیرد. باربریهای هوایی معمولا به دو روش کارگو یا فریت بار و به وسیله هواپیماهای بلوگا یا آنتوفف ۲۲۵، از کشوری به کشور دیگر یا از شهری به شهر دیگر ارسال میشود.
گفتیم که این روش حمل و نقل کالا، یکی از امنترین و سریعترین روشهای واردات و ترخیص کالا است، اما باید در نظر باشید که هزینه این روش ارسال نیز بالا است. به همین دلیل معمولا این روش برای کالاهای بسیار حساس و گرانقیمت استفاده میشود.
برای درک بهتر باربری هوایی، ابتدا لازم است با مفهوم کارگو و فریت بار آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد واردات لوازم التحریر بدانید
گفتیم که دو راه برای حمل و نقل هوایی کالا وجود دارد که یکی از آنها کارگو و دیگری فریت بار است.
کارگو به حمل و نقلهای تجاری کالا گفته میشود که معمولا بین کشورهای گوناگون انجام میگیرد. در حالی که کالاهای ارسالی به روش فریت بار جنبه تجاری و فروش ندارند و برای بار مسافران مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال اگر شخصی به مدت طولانی قصد مسافرت به کشوری را داشته باشد میتواند وسیلههای مورد نیاز خود را توسط فریت بار به مقصد بفرستد. برای ارسال محمولهها به روش کارگو از هواپیماهای اختصاصی تجاری استفاده میشود. بنابراین ارسال بارهای تجاری به روش کارگو با ارسال بارهای شخصی فریت بار متفاوت است.
حمل و نقل هوایی مورد استقبال کدام بازرگانان قرار میگیرد؟
بازرگانانی که کالای تجاری آنها کالاهایی با ابعاد کم ولی با قیمت و ارزش بالا هستند، معمولا برای ارسال و حمل و نقل کالاهای خود از حمل بار به روش هوایی بهره میگیرند.
تعدادی از این تجارتها عبارتند از:
دستهبندی محمولات در حمل و نقل هوایی کالا
به طور کلی کالاها و محمولات ارسالی یا وارداتی در حمل و نقل هوایی به ۴ دسته تقسیم میشوند که هرکدام از آنها شرایط و قوانین خاص خود را برای باربری دارند.
بارهای معمولی
بارهای معمولی شامل اشیاء و محمولاتی میشوند که برای حمل و نقلشان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و هیچ آسیبی به هواپیما نخواهند رساند. تنها موردی که باید هنگام جابهجایی این محمولات رعایت شود، توجه به ارتفاع آنهاست. تعدادی از این مرسولات عبارتند از:
و بسیاری از اشیاء دیگر در گروه محمولههای معمولی برای حمل و نقل هوایی کالا قرار میگیرند.
بارهای فاسد شدنی
این دسته محل قرارگیری کالاهایی است که اگر شرایط موردنیازشان هنگام حمل و نقل فراهم نشود، فاسد خواهند شد. برای جلوگیری از فاسد شدن این محمولات، باید شرایط خاصی در هواپیماها ایجاد شود یا اینکه هواپیماهای خاصی که به این منظور طراحی شدهاند رزرو شود.
تعدادی از این محمولات عبارتند از:
بارهای حجمی سبک
بارهای حجمی سبک به بارهایی گفته میشود که حجم آنها از وزنشان بیشتر است. برای تشخیص این کالاها باید از فرمول خاص محاسبه وزن حجمی استفاده کنید.
بارهای خطرناک
بارهای خطرناک به بارهایی گفته میشود که قبل از حمل آنها باید حتما مقررات کتاب کالاهای خطرناک را مطالعه کرده و براساس قوانین گفته شده اقدام به بستهبندی و تعیین مقدار مجاز آن کنید.
کالاهای خطرناک در ۹ گروه طبقهبندی شدهاند که عبارتند از:
محمولات خطرناک قبل و از حمل و نقل هوایی کالا باید توسط افراد آموزش دیده و مورد تایید سازمان هواپیمایی، بستهبندی شده و اندازهگیری شود.
مدارک لازم برای حمل و نقل هوایی کالا
برای ارسال کالا به صورت هوایی، نیازمند مدارک زیر خواهید بود:
یکی از موارد مهمی که معمولا موجب سردرگمی میشود، طریقه محاسبه وزن بارنامه در حمل و نقل هوایی کالا است. در نظر داشته باشید که در حمل هوایی بار، دو واحد “وزن حقیقی” و “وزن حجمی” مورد محاسبه قرار میگیرند.
بارنامه هوایی چیست؟
در اصل بارنامه به قرارداد بین فرستنده و شرکت حمل کننده گفته میشود که از جمله اسناد بسیار مهم در حمل و نقلهای هوایی به حساب میآید. باید با دقت قسمتهای مختلف بارنامه را که شامل مشخصات فرستنده در مبدا و گیرنده در مقصد، مشخصات بار، تعداد بستهها، ماهیت کالا، وزن خالص کل بار، وزن ناخالص بار، ابعاد دقیق بستهها، فرودگاه مبدا، فرودگاه مقصد و هزینه ارسال بار است، تکمیل شود. علاوه بر اطلاعات گفتهشده، در قسمت بالای هر بارنامه، اعدادی درج میشود که به آن شماره بارنامه گفته میشود.
مزایای حمل و نقل کالا به صورت هوایی
حمل و نقل هوایی کالا مزایای بسیاری دارد که از میان آنها میتوان به این دو مورد بسیار مهم اشاره کرد:
معایب حمل و نقل هوایی بار
از جمله معایب این روش حمل و نقل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید: واردات قطعات خودرو: بررسی مراحل و مدارک لازم برای یک واردات سودآور
با تمام این اوصاف حمل و نقل هوایی کالا از جمله اقداماتی است که نیاز به اطلاعات تخصصی دارد. به همین دلیل بهتر است قبل از هرگونه تصمیمگیری و اقدام با مشاوران مجرب در این زمینه مشورت کرده و را برای کارهای بازرگانی خود، بهترین تصمیم را بگیرید. اگر قصد ارسال بار به خارج از کشور و یا دریافت بار وارداتی به صورت هوایی را دارید، مشاوران و کارشناسان بازرگانی بالازاده با سالها تجربه در خدمت شما خواهند بود. کافی است از طریق پلهای ارتباطی وبسایت، با ما تماس بگیرید.