با نزدیک شدن به آخرین روزهای فصل تابستان و شروع مدارس، دوباره شاهد هیاهوی دانشآموزان برای خرید لوازم التحریرهای فانتزی و پر زرق و برق هستیم. همه ما این تجربه را داریم که در این روزهای سال برای خرید بهترین لوازم التحریرها به بازارهای مخصوص لوازم التحریر، نمایشگاههای لوازم التحریری یا حتی کتابفروشیهای بزرگ سری زدهایم. بسیاری از این لوازمها از کشورهای خارجی وارد کشور ما میشوند. بنابراین در این روزها بازار واردات لوازم التحریر بسیار داغ است.
با گذشت زمان و تغییر شیوه زندگی، سلیقه دانشآموزان در انتخاب لوازم التحریر نیز تغییر کردهاست. در گذشته، مبنای انتخاب دانشآموزان، کاربردی بودن و کیفیت لوازم التحریرشان بود. اما در دهه اخیر شاهد فروش بسیار بالای لوازم التحریرهای فانتزی و پر زرق به برق به ویژه دفتر، مداد، مدادپاککن، جامدادی و تراشهای فانتزی هستیم.
درحال حاضر با تغییر سلیقه اتفاق افتاده برای دانشآموزان، دیگر کیفیت محصولات داخلی مدنظر نیست؛ بلکه در بازار نوشتافزار، تنوع حرف اول را میزند. به همین دلیل عده زیادی از سرمایهگذاران برای دستیافتن به سودهای کلان از واردات نوشتافزارهای فانتزی خارجی بهره میگیرند.
بر اساس آمارهای اعلام شده در سال 99 حدود 14 میلیون دانشآموز در مدارس سراسر ایران ثبتنام کردهاند. بنابراین با یک حساب سرانگشتی میتوانیم به سوددهی این تجارت پی ببریم. مخصوصا که در سالهای اخیر علاقه دانشآموزان به کالاهای وارداتی و فانتزی مسالهای غیرقابل چشمپوشی است.
بیشتر بخوانید: واردات قطعات خودرو: بررسی مراحل و مدارک لازم برای یک واردات سودآور
در سالهای گذشته با افزایش تولیدات داخلی انواع لوازم التحریر، امید بر این بود که با حمایت از کالاهای ایرانی شاهد پیشرفت هموطنانمان در این صنعت باشیم. اما همانطور که میدانید برنامه منسجم و قوی برای این صنعت وجود نداشت به همین دلیل دوباره دانشآموزان به سمت محصولات وارداتی جذب شدند.
گفته میشود با گسترش تولیدات داخلی، کارخانجات لوازم التحریر ایران توانستهاند 50% از نوشتافزارهای موردنیاز دانشآموزان را تولید کنند اما برای 50% باقیمانده نیازمند واردات هستیم. کارخانجات گفتهشده پیشرف چشمگیری در تولید انواع خودکار داشتهاند اما متاسفانه برای تولید مداد و مدادتراش با مشکلات جدی در این صنعت مواجه هستیم.
اگر قصد برآورد گردش مالی در این صنعت را دارید بهتر است به تعداد دانشآموزان از مقطع پیشدبستانی تا دبیرستان نگاهی بیاندازید. به اینترتیب متوجه درآمد میلیاردی در این تجارت خواهید شد که تنها نیمی از این گردش مالی مختص تولیدکنندگان داخلی و نیم دیگر آن برای واردکنندگان است.
کشورهای چین، هندوستان و برخی کشورهای اروپایی مانند ترکیه و آلمان سهم بسیار زیادی در این واردات به ایران دارند و به نوعی میتوان گفت، نصف بازار لوازم تحریر ایران توسط این کشورها تسخیر شده است. به طور دقیق گفتهمیشود چین، دبی، جمهوری کره، آلمان، ترکیه و هند از عمده کشورهای مبدا واردات مدادتراش و سایر لوازم التحریر به ایران هستند. با این وجود میدانیم که بیشترین نوشتافزارهای وارداتی ایران از کشور چین میباشد.
کشور چین همیشه به عنوان اولین و مهمترین بازار هدف برای تامین انواع نیازهای ایرانیان مورد توجه تاجران و بازرگانان قرارگرفتهاست. اگر در روزهای آخر تابستان به اخبار مربوط به لوازم التحریر و نوشتافزار دقت کنیم خواهیم دید که لوازم التحریر وارداتی از چین و سوددهی بالای آن تاجران این صنعت را بسیار راضی و خشنود ساختهاست. علاقه دانشآموزان به لوازم التحریر چینی و فانتزی نقش عمدهای در این سوددهی دارد.
واردات کالا از چین میتواند یک تجارت سودبخش باشد به شرطی که با راه و چاه آن آشنا باشید. عدهای از سرمایهگذاران با اطلاعات کم و کورکورانه وارد بازار تجارت میشوند به همین دلیل با شکست و خسارات غیرقابل جبرانی مواجه میشوند. بنابراین باید بدانید واردات از کشور چین برخلاف سود فراوانش می تواند برای افراد تازهکار بسیار خطرناک باشد. به همین دلیل بهتر است قبل از اقدام به واردات لوازم التحریر و یا سایر کالاهای مصرفی از چین، اطلاعات کافی در این مورد کسب کنید یا از بازرگانان مجرب کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: واردات کالا از چین: هرآنچه که برای آغاز تجارت خود با چین نیاز دارید
کشور ترکیه یکیدیگر از بزرگترین بازارهای هدف برای واردات کالاهای گوناگون به ایران است. از مهمترین کالاهایی که تاجران از ترکیه وارد میکنند میتوان به انواع لوازم التحریر، نوشتافزار و وسایل ماکتسازی معماری اشاره کرد.
مراحل واردات کالا از ترکیه با توجه به نوع کالا متفاوت میباشد. همانطور که میدانید هر محصول برای ترخیص شدن باید پروتکلهای خاصی را پشتسر گذاشتع و مراحل گوناگونی را طی کند. برای اطلاع از چگونگی ترخیص لوازم التحریر وارداتی از ترکیه میتوانید از مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید.
افرادی که به دنبال تعرفه گمرکی برای واردات لوازم التحریر به ایران هستند باید بدانند برای وارد کردن هر کالا باید به دنبال تعرفه خاص آن باشند. لوازم التحریر یک اصطلاح عام است که دارای اقلام متنوع و گوناگونی میباشد. در کتاب طبقهبندی HS که مبنای تعرفه گمرکی ایران است کلمه لوازم التحریر وجود ندارد و برای اطلاع از عوارض و تعرفه هرکدام از این اقلام باید نام کالا، مانند مداد، مدادتراش، خودکار، خودنویس و..، را در کتاب ذکر شده بیابید.
برای واردات هر کالایی اولین مرحله، شناخت دقیق بازارهای محصول موردنظرتان است. به عبارت دیگر اگر قصد واردات اقلام گوناگون لوازم التحریر به ایران را دارید، ابتدا باید تمام بازارهای رقابتی را با یکدیگر مقایسه کرده و شناخت کاملی از آنها داشته باشید.
بدون شک مهمترین پارامترهایی که برای انتخاب بازار هدف باید در نظر بگیرید، کیفیت و قیمت محصولات است. اگر قصد رقابت با تولیدات داخلی یا سایر لوازم التحریر وارداتی را دارید باید با کیفیتترین و ارزانترین محصولات را انتخاب کنید.
بعد از انتخاب تولیدکننده مورد نظرتان و مذاکره برای همکاری، نوبت به گرفتن مجوز “ثبت سفارش” از سازمان “توسعه تجارت” میرسد. برای این منظور باید به سازمان “توسعه تجارت” مراجعه کرده و فایل مخصوص مجوز “ثبت سفارش” را دریافت کنید. این فایل شامل شماره 8 رقمی مجوز، تاریخ مجوز “ثبت سفارش”، تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی میباشد. پس از اخذ مجوز، میتوانید به شرکت بازرگانی موردنظرتان مراجعه کرده و اقدام به ثبت سفارش خود کنید.
ثبت سفارش برای محصولات وارداتی مراحل گوناگونی دارند که میتوانید با کلیک روی واردات کالا در وبسایت بازرگانی بالازاده به طور کامل با آنها آشنا شوید.
یکی از خدمات بازرگانی بالازاده انجام تمام مراحل واردات کالای موردنظر شما، اعم از خرید، کنترل، ترخیص، حمل و نقل و…، است. این شرکت با 15 سال سابقه درخشان در زمینه واردات و صادرات کالا و وجود دفاتر فعال در کشورهای چین، هند و دبی آماده ارائه خدمات بازرگانی برای هموطنان عزیز میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد واردات لوازم التحریر، میتوانید از طریق پلهای ارتباطی موجود در وبسایت بازرگانی بالازاده با ما در ارتباط باشید و از مشاورههای تخصصی بهرهمند شوید.