هند یکی از کشورهای آسیایی است که روابط تجاری نسبتا خوبی با ایران دارد. امروزه هند یکی از 5 کشور صادرکننده کالا به ایران است. ازاینرو حمل کالا از هند، یک تجارت معمول بهشمار میآید. حمل و نقل کالا علاوهبر قوانین بینالمللی نسبت به کشور مقصد شروط و ضوابطی دارد. در این مقاله به راههای حمل کالا از هند و تمامی نکاتی که باید در این زمینه بدانید، اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: حمل کالا از چین: بررسی روشها، مراحل و تعرفههای واردات و حمل کالا از چین
بخش مهمی از تجارت بینالملل و صادرات و واردات کالا، ازطریق راههای کشتیرانی صورت میگیرد. مسیر جدید حملونقل بین کاندلا در غرب هند و جزیره در جنوب ایران با ورود یک کشتی باری به نام نشاط به قشم به صورت رسمی برقرار است. سال گذشته، نشاط یک کشتی باری عمومی با 194 متر طول، 17 هزار تن کالای تجاری را از هند به قشم حملکرد و در بندر بین المللی کاوه پهلو گرفت. این تجارت دریایی رسماً مسیر دریایی حملونقل کالا بین هند و ایران را تایید کرد. بندر ، یک بندر دریایی در منطقه کوتچ ایالت در غرب و در نزدیکی شهر گاندیدام بوده و یکی از بنادر مهم سواحل غربی این کشور به شمار میرود. این بندر نقشی کلیدی در حمل از هند دارد.
هند از عمده شرکای تجاری ایران است. ایران و هند در ژانویه سال 2018 دومین خطوط حملونقل دریایی و کشتیرانی خود را از بمبئی هند و بندر موندرا به بندر چابهار راهاندازی کردند. واردات ایران در سال 2018، به واسطهی این بنادر معادل 10.37 میلیون تن و به ارزش 4.63 میلیارد دلار بودهاست که ارزش آن نسبت به سالهای قبل 7.14 درصد کاهش داشتهاست و ازطرفدیگر، صادرات ما به هند نیز که هفتمین مقصد صادراتی ایران در سال 2013 بود، معادل 8.06 میلیون تن به ارزش 8.04 میلیون تن بودهاست که آن نیز با رکود 29.34 درصدی مواجه بوده است.
در ابتدا بهتر است به تعریف درست تراز تجاری بپردازیم. درواقع تراز تجاری(BOC)، تفاوت بین واردات و صادرات یک کشور برای یک دورهی معین ترین مولفهی تراز پرداختهای یک کشور است. اگر یک کشور بیشتر از واردات آن باشد، تجارت آن مازاد است، درحالیکه اگر واردات یک کشور بیشتر از کالاها و خدمات صادراتی آن باشد، تجارت آن منفی است و درواقع کسری تجاری دارد. در سال 2019 آلمان، ژاپن و چین بهترتیب بیشترین مازاد تجاری را داشتند.
تجاری ایران با شرکای آسیاییاش در سالهای اخیر بهخصوص در سال 2018 به شدت یافتهاست. تجارت خارجی چه واردات و چه صادرات با هند نیز بهطورقابل توجهی کم شدهاست. هند دومین مشتری بزرگ نفت ایران است که از نیمهی دوم سال گذشته صادرات نفت از ایران به هند صورت نگرفته و آمارها نشان میدهد که واردات کالاهای غیرنفتی دیگر نیز از ایران به هند به شدت کاهش یافتهاست. در پی این جریانات در سال جاری نیز ایران واردات برنج و چای باسماتی که یکی از مهمترین کالاهای وارداتی هند به ایران است، را کاهش دادهاست. اما بهطورکلی تراز تجاری ایران منفی است و تجارت کالا بین این دو کشور به ضرر ایران تمام شدهاست.
در این بخش از بررسی راهها و شرایط حمل کالا از هند به معرفی لیستی از این کالاها خواهیم پرداخت. کالاهای وارداتی از هند به ایران به چند دستهی کلی تقسیمبندی میشوند. طبق بندهای توافقنامهای که از قبل بین ایران و هند وضع شدهاست، از هند به ایران صادر میشود. شما میتوانید برحسب نیاز اقدام هر یک از این کالاها از هند کرده و به تجارت آنها بپردازید.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد واردات لوازم التحریر بدانید
در ادامه به مراحلی که باید برای حمل و نقل کالا از هند انجامدهید، اشاره میکنیم:
محصولات وارداتی از هند نیز مانند دیگر کالاهای وارداتی مشمول قوانین گمرکی میشوند و واردکننده باید از کد تعرفه آگاهی داشته و از مجوزهای مربوطه مانند مجوز ترخیص و کارت بازرگانی برخوردار باشد. عوارض و مالیات گمرکی نیز داستان جداگانهای برای خود دارد. ممکن است در فیلمهای دیده باشید که یک بازرگان برای ورود به یک پادشاهی، باید مقداری از بار خود را به پادشاه پیشکش کند. این رسم امروزه بهشکل و با نام عوارض گمرکی برای کالاهای صادرشده و وارد شده به کشورها وجود دارد. جابهجایی کالا به آن سوی مرزها، نیازمند یک سیستم نظارت و کنترل برای محافظت از صنعت داخلی و جلوگیری از رخدهی هرگونه فعالیت یا ورود کالاهای غیرقانونی به کشور است. کشور هند نیز مجموعه قوانین گمرکی خاص خود را دارد.شایان ذکر است؛ در عوارض و گمرکی در چند وقت اخیر، تغییراتی در هند رخ دادهاست که در افزایش کالاهای این کشور موثر بودهاست.
به یاد داشتهباشید علاوهبر حقوق وروردی هزینهای اضافه بر سازمان برای ترخیص کالا باید درنظر بگیرید! این هزینه برای خدماتی همچون انبارداری، بازرسی، بارگیری و غیره توسط گمرک وصول میگردد.
در این مقاله به بررسی مراحل و شرایط حمل کالا از هند و بهترین کالاها برای واردات از این کشور پرداختیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت مشاوره و خدمات مربوط به واردات، بالازاده با سالها تجربه در این حوزه در خدمت شماست. تا از طریق پلهای ارتباطی وبسایت با ما در تماس باشید.