واردات و صادرات دو رکن اصلی تجارت و چرخ اقتصادی هر کشوری میباشند. صنعت جوامع مختلف کاملا به محصولات بستگی دارد و در صورتی که تامین نشود، چرخهای اقتصادی آن کشور دچارمشکل اساسی میگردند. ممکن است در کشوری مواد اولیه محصولی برای تولید وجود نداشته باشد که در این صورت باید اقدام به اول نمایید. طبق این اتفاق زمانی رخ میدهد که مواد اولیه تولید محصولی در کشور به وفور یافت شود؛ در این صورت، کسب درآمد از فروش مواد اولیه در دستور کار قرار میگیرد.
واردات مواد اولیه دارای مراحلی است که ممکن است از حوزهای به حوزه دیگر متفاوت باشد. ما در این مطلب قصد داریم بطور کلی موضوع را بررسی نموده و جنبههای مختلف این موضوع را بررسی کنیم. بنابراین اگر شما نیز به فکر صادرات هستید این مطلب میتواند کمک زیادی به شما نماید، پس ما را با ادامه مطلب همراهی کنید.
بیشتر بخوانید: واردات را از کجا شروع کنیم
قبل از آن که اقدام به خرید و ثبت سفارش کنید، لازم است تا مراحلی را طی کنید. در این قسمت، به بررسی این مراحل میپردازیم تا شما بتوانید با صرف هزینه و به راحتترین شکل ممکن، مواد اولیه موردنظرتان را به کشور وارد نمایید.
قبل از هرگونه اقدامی جهت خرید واردات آن، ابتدا باید کارت بازرگانی دریافت کنید. کارت بازرگانی در واقعی مجوزی است که به صاحب آن، طبق ماده 2 قانون صادرات و واردات مصوب 1372/04/02 مجلس شورای اسلامی، اجازه تجارت داده شده و شخص دارنده کارت میتواند به سادگی اقدام به واردات و صادرات نماید.
اعتبار این کارت از تاریخ صدور تنها یک سال میباشد. برای کارت بازرگانی شما حداقل باید 3 سال سابقه فعالیت در حوزه مربوطه را داشته باشد. برای ثبت نام، به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به سایت https://cscs.chambertrust.ir/ مراجعه نموده و با ثبت اطلاعات و ارایه مدارک مورد نیاز، اولین مرحله برای دریافت کارت را پشتسر بگذارید. پس از ارسال اطلاعات خواسته شده، تجارت شما توسط وزارت بازرگانی، صادر خواهد شد.
بعد از دریافت کارت بازرگانی، شما باید مشخص کنید که از کدام کشور و کدام شرکت، قصد وارد کردن مواد را دارید. بعد از مشخص کردن موادی که قصد واردات آن را دارید، از شرکت طرف حساب خود تقاضای فاکتور نموده و در سامانه جامع تجارت به آدرس اینترنتی https://www.ntsw.ir/ درخواست واردات را ثبت کنید.
همان طور که اشاره کردیم وجود کارت از ضروریات واردات است که در کنار آن شما باید اقدام به دریافت پرونده بهرهبرداری از وزارت صنعت، معدن و نمایید. برای ثبت نام در سامانه جامع تجارت شما باید مقدار محموله مدنظر خود، وزن محموله، کشور تولید کننده، قیمت مواد و کشور مبدا را مشخص کنید که به این اطلاعات اصطلاحا پروفرما گفته میشود.
بعد از ثبت در سامانه جامع تجارت، باید منتظر بمانید تا درخواستتان، از طریق صنعت، معدن و تجارت، به کارشناسی در استانی که شما در آن اقدام به تولید میکنید ارجاع داده شود. سپس کسب و کار شما با مقدار مواد که ثبت نمودید بررسی خواهد شد. در صورتی که مورد تایید کارشناس قرار گرفت، بانک مربوط جهت حواله پول و پرداخت مبلغ، نیم در هزار ارزش مبلغی که شما قصد واردات آن را دارید.
این مبلغ دریافتی در واقع به عنوان معدن و تجارت در نظر گرفته شده است. پس از طی مراحل گفته شده، اقداماتی نیز برای تخصیص ارز دولتی صورت خواهد گرفت. اگر شرایط لازم برای دریافت ارز دولتی را داشتهباشید، میتوان برای واردات مواد اولیه از این تعرفه استفاده نمایید. پیگیری مراحل گفته شده، باید هم از بانک عامل صورت بگیرد و هم از طریق بانک انجام پذیرد.
اکنون که مراحل اداری کار انجام شده، شما باید سفارشتان را قطعی کرده و از طریق بانک عاملی که به شما معرفی گردید، اقدام به پرداخت حواله خرید خود نمایید. برطبق قرارداد و فاکتور رسمی شرکتی که از آن خرید نمودید، انجام میپذیرد. زمانی که تمام مرحل گفته شده را به اتمام رساندید نوبت به ارسال اولیه از طرف شرکت طرف قراردادتان میباشد.
بعد از آن که شرکت طرف حساب، مواد سفارش شده را ارسال کرد؛ کالا در گمرک کشور دریافت میشود. از گمرگ نیز مراحل خاصی دارد که در ادامه به بررسی این پروسه میپردازیم.
هنگام بار، شما باید حتما اصل مدارک مربوط به محموله و وکالت نامه ترخیص کار را به همراه داشته باشید تا آنها را به مسئول مربوط ارایه دهید. پس از آنکه مسول مدارک شما را دریافت کرد، پروسه محموله شروع خواهد شد. در اولین مرحله، اطلاعات بار و مرسوله شما در سامانه گمرکی، که EOL نام دارد، ثبت میگردد. بعد از اظهار مشخصات کالا، روند از طریق یکی 5 مسیر سبز، زرد و قرمز انجام خواهدگرفت.
همان طور که اشاره شد برای محموله، 3 مسیر وجود دارد که هرکدام برای محمولات خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. اولین مسیر، مسیر سبز است که بیشتر ماشین آلات و تجهیزاتی که قرار است برای تولید استفاده شود، در این مسیر قرار میگیرد. در این مسیر، کارشناسان گمرک، مدارک و محموله را بررسی نمیکنند و بعد از پرداخت هزینههای میشود. دومین مسیر، مسیر زرد نام دارد که نیاز به سامانه گمرک دارد. در صورتی که کارشناس مدارک را تایید نکند، محموله مجوز ترخیص نخواهد گرفت. مسیر سومی که برای ترخیص درنظر گرفته شدهاست، مسیر قرمز میباشد. در این مسیر هم باید کارشناس گمرک، مدارک را تایید نماید و هم بازرسان از محموله بازدید کنند. در صورتی که مشکل خاصی وجود نداشته باشد و مغایرتی صورت نگرفته باشد، محموله خواهدشد.
پس از طی مسیر گفته شده، شما موفق به واردات مواد اولیه شدهاید. از این پس میتوانید برای تولید محصولا خود از مواد اولیه وارد شده، استفاده کنید. در این مطلب سعی کردیم به صورت خلاصه چگونگی به کشور را بررسی نماییم و با سازکار آن آشنا شویم.
همان طورکه گفتیم اولین اقدام، قبل از دریافت کارت میباشد. پس از آن میتوانید با طی بقیه مراحل، میتوانبد واردات مواد اولیه را به انجام برسانید. البته برای شروع این کار، باید تجربه و اطلاعات کافی در امر واردات را داشتهباشید؛ در غیر اینصورت، ممکن است با موانع و مشکلاتی روبرو شده و خساراتی را متحمل شوید.
شرکت بازرگانی بالازاده با سالها در امر واردات، برای انجام صفر تا صد واردات شما آماده میباشد. برای دریافت مشاوره و اطلاعات ، کافیست از طریق راههای ارتباطی موجود در وبسایت با ما تماس حاصل نمایید.